Het resultaat van 4 dagen Ommen

JSC KAMP 2017

En toen was het zover, het JSC kamp 2017 kon beginnen! Wel 54 enthousiaste kinderen stonden klaar bij het Horsthuis voor weer een fantastisch kamp. En nee we hadden niet alle tiet. Want het was boer’n dag, en tiet kost geld. Dus aan ‘t werk werd er gemeld. Want aan ‘t einde van de dag op en top boer zijn, gaat niet zonder slag of stoot. Na het uitzwaaien van de ouders en een paar dikke knuffels, konden we vertrekken richting Ommen.

Nadat de kinderen zich hadden geïnstalleerd op de beste slaapplekken, kon de dag officieel beginnen. En een dag moe beginnen kan natuurlijk niet. Ochtendgymnastiek was daarom de uitkomst. Na vele malen opdrukken, sprintjes en dansjes leken de kinderen zeker wel fris en fruitig. Touwtje trekken kon beginnen. Hieruit bleek dan wel weer dat Broeklandse kinderen zeker niet de minste zijn. Het touw brak namelijk al in de eerste paar minuten. Aan spierballen dus geen gebrek.

De tijd vloog voorbij, na een lekkere maaltijd konden we alweer aan de middag spelletjes beginnen. En wat is een boer’n dag zonder zwientie tikken, of kopspijkers? Het zonnetje scheen ondertussen op volle kracht, dus de kaartjes die met deze spellen verdient konden worden vlogen ons om de oren. De boeren strijd was begonnen. Van strijden word je moe, dus er moest even goed gesmikkeld worden van een echte boeren maaltijd. Na het eten begon de strijd dan ook echt. Het ging erom wie de meeste boerderijen kon vormen. Onder andere door flink te slijmen bij de overheid. Na een verassende beslissing van de overheid, won het groepje van Elke.

Van hard werken word je moe, dus alle kinders lagen vroeg in bed, dachten de leiding… Maar voor de kiddo’s was ‘t slapen nog niet helemaal aan de orde, en was het af en toe toch wel een groot kippenhok…. Dat kan natuurlijk ook niet anders op zo’n boer’n dag.

Na een paar uurtjes slaap gepakt te hebben, konden, zowel de kinderen als de leiding, weer vroeg van start. Met jawel een populair en bekend spel in zowel Broekland als omstreken: Wie hef de bokse an?! De kinderen waren verdeeld in 4 teams, hierbij was het mooi om te zien dat alle kinderen een gekleurd shirt/broek van thuis hadden meegenomen! In de ochtend begonnen de spellen met zowel spijkerbroek hangen, geluiden raden, puzzelen. Hierbij konden al punten worden verdiend door de teams.

In de middag begonnen de grote spellen. Mega estafette, hierbij was samenwerking erg belangrijk. Van vals spel was geen sprake door de “professionaliteit en eerlijkheid” van de scheidsrechters. Ondertussen was het een slagveld in het bos, daar werd namelijk het grote paintball spel gespeeld. De verf vloog je om de oren, en aan fanatiekelingen geen gebrek! Wie uiteindelijk het minst gekleurd was, had gewonnen.

Na het buikje weer rond te hebben gegeten begonnen de avondspellen. Als eerste levend bingo, waarbij de kinderen opzoek moesten gaan naar bingoballen in het bos. Nadat iedereen weer aanwezig was op de boerderij, kon het echte eindspel beginnen met raadsels en vragen. De leiding moest hierbij hun hoofd in een taart drukken om antwoord te kunnen geven, tot groot plezier van de kinderen! Overigens smaakte de taart er hierdoor niet minder

om. Tot groot plezier won het groepje van Rik, zijn blijheid was dan ook ongekend toen hij de Goude Bokse aangemeten kreeg.

Ennn toen was het al weer tijd om te gaan slapen. Maar door de vele diehards was er ook deze avond weer weinig sprake van slapen. Gelukkig zijn wij, als leiding, wel wat gewend, en verliep alles nog wel onder enige controle.

Woensdagochtend en wat een luxe… Alle kinderen werden op woensdagochtend zelf uit de slaapkamers gehaald. Met een polonaise!! De viering van 40 jaar JSC kamp was begonnen! Feestontbijt, met de luxe keuze uit chocomel en yogi. Echter wou het weer in de ochtend niet helemaal mee werken. Maar dat mocht de pret niet drukken, de kinderen liepen gewoon enthousiast de traditionele bostocht. Het weer klaarde in de middag weer heel erg op zodat er nog lekkere feestelijke waterspellen werden gedaan.

En toen was het al weer tijd voor patat. Laten we zeggen dat geduld een schone zaak is… Maar het wachten het meer dan waard was, de patat was heerlijk. Tijd voor een make-upje, en de gel erin. Iedereen zag er weer op en top uit. Tijdens de disco werden dan ook de mooiste dansjes door de kinderen weer uit de kast gehaald. Waar enig professionele danser jaloers op kan zijn. Aan de disco ontbrak dan ook helemaal niets, een zeer bekende dj, een viproom voor onze VIP Sybe van Loohuizen. En noem maar op. Op gegeven moment werden de Queen en King bekend gemaakt van deze jubileumavond, zonder twijfel waren dit Milou en Erik. Echter konden zij niet de danskwaliteiten evenaren van Hanna Ruiter, zij ging er namelijk met de zeer bekende Al Bundy Shoe vandoor. Na vele uurtjes dansjes te hebben gedaan was het tijd om het bed op te zoeken. Hierbij ging het feestje voor de kinderen nog door in de late uurtjes! Voor sommige zelfs tot in de vroege ochtend….

Donderdagochtend, een ochtend waarbij vele bekendheden te spotten waren. Josje (van K3) liep huppelend rond, Maxima en zelfs Johan Derksen was van de partij. Even ontbijten en de kinderen konden er weer tegen aan. Voor het eerste spel moest je met je beste armpje drukken, steen papier schaar (en ga zo maar door) skills uit de kast halen. Het doel was om zo hoog mogelijk op de waslijn te komen door tegen elkaar te strijden, en op deze manier DE kampioen te worden. ’s Middags was het tijd voor het legendarische en befaamde levend stratego. Door te benutten van de laatste krachten die de kinderen nog hadden, werd het spel nog erg fanatiek gespeeld!

Aan alles komt een eind, en zo ook aan dit geweldige JSC kamp. Tijd om naar huis te gaan.. Verschillende ouders stonden al weer klaar bij de kampeerboerderij in Ommen. De kinderen konden weer moe en voldaan naar huis. Bij het Horsthuis werd het laatste afscheid genomen. En zoals elk jaar werden de handjes weer geschud, wat wij altijd erg leuk vinden!

Wij hopen dat jullie (kinderen) erg hebben genoten van het kamp!

Wij vonden het weer geweldig!! En zien jullie graag volgend jaar in grote getalen terug!

De JSC-kampleiding