JSC kamp 2016

JSC-kamp 2016, stoer kieken en goan of een tikkie terug!

wat een feest!

Maandagochtend 9:00 uur stonden er ruim 70 zenuwachtige kinderen bij het Horsthuis klaar om op kamp te gaan richting het verre Lemele. De ouders, die het wellicht net zo spannend vonden, dropten de kinderen bij de leiding die er deze ochtend wel heel verdacht uitzagen. Dit bleek niet onterecht want wat bleek, alle snoepzakjes welke speciaal voor de kinderen waren bedoeld waren gestolen. Dit kon alleen door één van de leiders zijn gebeurd aangezien tussen de zaterdag voor kamp en de maandagmorgen er niemand anders bij kon. Gelukkig had de dief meer dan genoeg aanwijzingen achter gelaten waardoor het aan de kinderen de taak was de dief te vinden en zo het snoep terug te veroveren.

Het was maandag regenachtig weer wat er voor zorgde dat de spelletjes waarmee aanwijzingen verdient konden worden binnen gespeeld moesten worden. Gelukkig voor de rest van de week prachtig weer voorspeld dus niemand hoorde je klagen. ’s Avond was het al weer droog en konden we gelukkig door middel van het beantwoorden van zeer lastige vragen van de leiding de laatste aanwijzingen in het bos vinden. Hieruit bleek dat onze stagiair Youri (aká Sjoerd) Booyink gelijk de stoute schoenen had aangetrokken en de dief bleek te zijn. Gelukkig voor alle kinderen had hij nog niet de tijd gehad al het snoep op te eten en kregen ze zo toch nog net voor het slapen gaan hun welverdiende zakje snoep.

Over slapen gaan gesproken. Zo als altijd en dus ook op JSC kamp zijn kinderen volgens ons toch echt wel de nodige uurtjes slaap nodig. Helaas dachten zij hier zelf anders over. Man man man man man….. Gelukkig zijn wij ervaren opblijvers en hebben wij de kinderen toch nog in slaap gekregen waarna wij ook nog (enkele) uurtjes het bed hebben kunnen opzoeken.

Na deze korte nacht begon de dinsdag met gelijk mooi weer, YEAH! Vandaag proefkonijnendag, super interessant. Er werden allerlei verassende proefjes gedaan door leiders waarbij de kinderen moesten raden wat er ging gebeuren. Dit zorgde met enige regelmaat voor versteld staande gezichten. De middags werd het programma iets aangepast (ruim 30 graden!!!) en werd er vooral veel in het water gelegen. De dag werd afgesloten door natuurkundeprofessor Svennergie. Na een keurige show, waarbij net niet alles ging zoals gepland, konden de kinderen weer hun nest in. In vergelijking met de vorige nacht waren de kinders nu lekker rustig. De meesten van hen zijn er inmiddels achter gekomen dat actieve dagen en korte nachten toch wel snel hun tol eisen (graag gedaan).

Toen was het alweer woensdag, zomercarnaval. Carnvalsbeest prins Bas Booyink werd gekroond tot prins der Jsc’ers Bas de 32e en mocht zodoende de hele dag bij de vele polonaises voorop lopen. Kinderen vormden hun eigen residenties, bedachten een verenigingsnaam, en bouwden hun eigen carnavalswagens. Tijdens het middageten werd er gefoekepot voor eten wat er voor de leiding natuurlijk supergrappig uitzag. De middag werd geopend met een grote optocht, waarna ook vandaag door de hitte (gevoelstempratuur 79 graden zo schatten wij zelf in) vooral veel met water werd gespeeld en vooral het zwembad (jaja u leest het goed, wat een luxe!) goed gevuld was.

Nadat alle kinderen weer droog achter de oren waren was het tijd voor de jaarlijkse woensdagavond traditie. Patat en de grote disco. De planning was om de disco een ander opzetje te geven en er een carnavalsavond van te maken met alle kinderen lief verkleed. Echter was ook hier de warmte een spelbreker en kregen we het overgrote deel niet zo gek om een kostuum aan te trekken (misschien kwam dit ook wel een klein beetje omdat ze juist voor deze avond hun aller aller mooiste kleren hadden meegenomen die natuurlijk aan de rest van de aanwezigen geshowed moest worden). Het maakte ook niet uit, de disco zelf was een groot feest. Dj’s Paul en Marc zorgden vanaf het begin tot het eind voor een dampende en zwetende feestzaal waarbij iedereen nog steeds baalt dat het deze woensdag om 11 uur afgelopen was en dat het niet op dit moment nog steeds bezig is. Aan het einde van de disco ging Sem Doorn door zijn prachtige dansjes er vandoor met de felbegeerde Al Bundy shoe. Deze kreeg hij uitgereikt door niet zomaar iemand. Nee, de enige echte Prins der Dondermadeurs Paul Middelkamp was speciaal hiervoor naar Lemele gekomen.

Het laatste nachtje kwamen we met zijn allen goed door waarvan enkelen zonder te slapen. De donderdag staat vaak in het teken van het opruimen. Echter dit keer ook in het teken van Johan Cruijff en het getal 14. Voor meer uitleg betreft dit thema moet je eens met een leider gaan praten. ’s Ochtens op een gastoestelletje lekker pannenkoeken gebakken met de kinderen, gewoon in groepjes op het veld. Daarna wat kleine spelletjes gedaan, iedereen was kapot. We hadden nog net tijd genoeg om een traditioneel potje levend stratego te spelen waarna de ouders om drie uur klaar stonden om de gesloopte kinderen weer van ons over te nemen. Het handjes schudden bij het Horsthuis blijven wij als leiders net als de vele bedankjes van de ouders de dagen erna een tof moment vinden, geweldig om zo een prachtige week af te sluiten. Wij hopen dat jullie kinderen genoten hebben, wij in ieder geval wel en we vonden het een groot feest!

Beste ouders, bedankt voor het vertrouwen in ons en doe al jullie lieve kinderen de groetjes van ons.

en natuurlijk tot volgend jaar.

De kampleiding.